Bij TKF werken we aan de installatiebranche van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief. We streven continu naar hoge service- en kwaliteitsnormen in nauw overleg met onze klanten. We kijken vooruit om oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan verduurzaming van de branche door grondstoffen te besparen, afval te verminderen, her te gebruiken of waardevolle grondstoffen te recyclen. Het TKF-grondstoffenpaspoort maakt duurzaamheid van de kabels inzichtelijk. Het geeft weer uit welke grondstoffen en materialen de kabel bestaat, de herkomst van deze materialen, hoeveel gerecyclede materialen deze bevat en in welke mate het product of materiaal weer te recyclen of her te gebruiken is aan het einde van de levensduur. Het geeft transparantie en faciliteert daarmee het gesprek over verduurzaming tussen TKF, haar klanten en hun opdrachtgevers.
Duurzaamheid is geen vrijblijvendheid. Hierin moeten bedrijven zelf het initiatief nemen, ook in de installatiebranche. TKF wil in deze vooroplopen, het initiatief versnellen en daarom het gesprek over verduurzaming aangaan. Veel van de grondstoffen worden steeds schaarser en de winning ervan heeft vaak grote nadelige gevolgen voor mens en milieu. De grenzen van onze planeet komen hier letterlijk in zicht. Nederland heeft daarom als doel gesteld om in 2050 volledig circulair te zijn en zelfs in 2030 al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) in te zetten. Een ambitieus doel dat om de nodige aanpassingen vraagt. In de installatiebranche zijn er al initiatieven gaande en zullen opdrachtgevers steeds vaker vragen naar duurzame oplossingen, producten en materialen alsmede transparantie en inzicht daarin. Dat betekent dat we nu aan de slag moeten. Met het grondstoffenpaspoort wordt een belangrijke stap gezet in de transparantie van de toepassing van materialen richting opdrachtgevers toe. Een stevig inkoopbeleid vormt de basis voor de selectie van de meest vooruitstrevende leveranciers met als doel, een transparante en bovenal meetbare circulaire bedrijfsvoering.
“TKF spant zich komende jaren verder in om kabels en de productie ervan zoveel mogelijk te verduurzamen. Door de introductie van het grondstoffenpaspoort in de installatiebranche wordt het effect van onze inspanningen om kabels te verduurzamen concreet en is het dus ook meetbaar wat het effect is op circulair inkopen, vertelt Peter Nes, Strategisch Product & Marketing Manager bij TKF. “Dit stimuleert en biedt ons een concreet praatstuk over duurzaamheid richting de verschillende marktpartijen en daarmee bovenal een onderscheidende toegevoegde waarde die de positieve keuze voor de installateur zal beïnvloeden. Door deze transparantie is straks hard te onderbouwen dat een keuze voor TKF een concreet circulariteitspercentage met zich meebrengt en bijdraagt aan een groeiende circulaire economie”.
Het TKF-grondstoffenpaspoort is als basisinformatie online beschikbaar gesteld voor meer dan 4.000 installatiekabels op dit moment. Het paspoort, te herkennen aan het grondstofpaspoort icoon, is te vinden in de productcatalogus van TKF en kan per artikel direct gedownload worden op de website. Tevens kan het paspoort op aanvraag ook voor andere artikelen beschikbaar worden gesteld. Hiermee biedt TKF klanten kwaliteitsvolle data om verder te verduurzamen en bewuste keuzes te maken.
Hoe kan ik een TKF grondstoffenpaspoort opvragen?
Een grondstoffenpaspoort vraagt u makkelijk direct online op bij TKF
Voor alle installatiekabels is er op dit moment een grondstoffenpaspoort online beschikbaar. Deze kunt u opvragen bij het desbetreffende product op de website van TKF. Door te klikken op " Download grondstoffenpaspoort" kunt u direct het digitale paspoort ontvangen.
Vraag direct een grondstoffenpaspoort op.